Gemeente Wassenaar - 0310 Vrolijke stoet Eerlijk winkelen door Wassenaar

0310 Vrolijke stoet Eerlijk winkelen door Wassenaar

 

Persbericht 10 maart 17.26

 

Vrolijke stoet Eerlijk winkelen door Wassenaar

 

Wassenaar - De werkgroep Eerlijk Winkelen lanceerde zaterdag de eerlijke winkelen route in Wassenaar. De route loopt langs winkels in Wassenaar die fairtrade- en biologische producten verkopen. Het startsein in de bibliotheek werd onder grote belangstelling gegeven door wethouder Fred Sanders. De wethouder gaf aan dat Wassenaar niet alleen maar aan zichzelf denkt, vanwege de recente berichtgeving in de media, maar ook denkt aan de rest van de wereld.

 

De route werd daarna gelopen door de leden van de werkgroep zelf, enkele raadsleden en studenten van het Adelbert College en de Amerikaanse School. Deze studenten waren in het roze gekleed, de kleur van eerlijke handel, en deelden de routes uit aan het winkelende publiek. Ook plakten zij posters op bij de winkels die deelnemen aan de route.

De stoet werd begeleid door een dixielandband, die bij elke deelnemende winkel vrolijke muziek speelde om zo de aandacht te trekken.

 

De werkgroep Eerlijk Winkelen is als initiatiefnemer van deze route twee jaar geleden gestart met  als doel om van Wassenaar een Fairtrade gemeente te maken.

Omdat Wassenaar een millenniumgemeente is, hebben zij eerlijke handel op het programma staan en steunen zij deze werkgroep Eerlijk Winkelen.

Vorige week besloot de gemeenteraad van Wassenaar unaniem om te streven naar een Fairtrade gemeente.

De werkgroep zal zich daarvoor gaan inzetten om deze eervolle titel te gaan bemachtigen.

 

 

 

Snel naar...