Gemeente Wassenaar - 0206 Bezoek burgemeester aan 60 jarig bruidspaar de heer en mevrouw Katmann-Donath

0206 Bezoek burgemeester aan 60 jarig bruidspaar de heer en mevrouw Katmann-Donath

PERSBERICHT

Wassenaar, 6 februari 2012

 

BEZOEK BURGEMEESTER AAN 60 JARIG BRUIDSPAAR DE HEER EN MEVROUW KATMANN-DONATH

Burgemeester Jan Hoekema brengt op 8 februari a.s. om 11.15 uur een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar de heer en mevrouw Kathmann – Donath.

De heer J.F. Katmann is op 29 juli 1927 in Leiden geboren. Mevrouw M.M. Kathmann-Donath is op 23 december 1928 in Zeist geboren.

 Mevrouw kwam als dochter van een luchtmachtmilitair, die op Soesterberg was gestationeerd, ter wereld. Anderhalf jaar oud moest zij en haar oudere broer met haar ouders mee naar Parijs. Haar vader werd in Fontainebleau gestationeerd. Begin jaren dertig kwam aan het verblijf in het buitenland een eind en volgde een nieuw adres en woonplaats, de Crocusstraat in Wassenaar.

Mijnheer groeide op aan de Rijksstraatweg, ter hoogte van Den Deyl, als zoon van een particulier chauffeur. Hij heeft daar, met een korte onderbreking, gewoond tot het jaar dat hij trouwde, in 1952.

Het echtpaar leerde elkaar in de oorlogsjaren pas goed kennen. Beiden zaten op de Ulo aan de Kerkstraat. Zij groeiden als pubers op in een oorlog die naarmate deze vorderde ook hen direct ging raken. Het gezin van mijnheer moest hun woning op last van de Duitsers verlaten en tijdelijk een onderkomen op de Lange Kerkdam betrekken. Mevrouw moest met haar aanstaande schoonzusje in de Hongerwinter van 1944 op 1945 op zoek naar eten. Dit leverde uiteindelijk bloembollen op die vervolgens werden opgegeten.

Mijnheer ging na het behalen van zijn Horeca-diploma en militaire diensttijd in 1947 en 1948 bij zijn vader als kok werken in het in Den Haag gelegen restaurant House of Lords. Met de zekerheid van een goede baan was in 1949 het moment aangebroken om zich te verloven. Na een tijd lang in de horeca gewerkt te hebben, is mijnheer tot zijn pensionering bij het ministerie van Financiën gaan werken. Mevrouw is altijd huisvrouw gebleven en heeft haar kinderen altijd alles gegeven.

Het echtpaar heeft vier zonen en zes kleinkinderen.

Noot voor de redactie:

Graag aandacht van het bezoek van de burgemeester aan dit echtpaar in de lokale weekbladen. Het echtpaar woont Van der Wervestraat 2 Wassenaar

 

Informatie: tel: 070-5122209 (mw. E.H.S.A. Hillen-Morsch)  ma, di, do en vrij.

Snel naar...