Gemeente Wassenaar - 17-08-2010 BEZOEK BURGEMEESTER AAN 100-JARIGE MEVROUW W.J. KIEFT - PLOEGER

17-08-2010 BEZOEK BURGEMEESTER AAN 100-JARIGE MEVROUW W.J. KIEFT - PLOEGER

Op dinsdag 24 augustus a.s. om 16.00 uur brengt de burgemeester de heer drs. J.Th. Hoekema een bezoek aan de 100-jarige mevrouw W.J. Kieft – Ploeger. Het bezoek zal plaatsvinden in Huize Willibrord, Poortlaan 20 te Wassenaar. Mevrouw Kieft – Ploeger is geboren op 24 augustus 1910 als middelste van een gezin met drie kinderen (één oudere zus en één jonger broertje). Haar vader was werkzaam in de groenteteelt (met name witte kool) waar Broek op Langedijk bekend om stond en haar moeder was huisvrouw.

Na de lagere school ging ze werken in de huishouding. Graag had ze hoedenmodiste willen worden, maar verder studeren zat er in die tijd niet in voor haar, zoals gewoonlijk in die tijd. Op 23-jarige leeftijd trouwde ze met Hendrikus Kieft, een schoolmeester. Samen kregen ze acht kinderen. Opeenvolgend woonden ze in Musselkanaal, Murmerwoude en Zaandam.

Op 50‑jarige leeftijd verhuisden ze naar de Deijlerweg in Wassenaar, omdat haar man een baan kreeg bij het ministerie van Landbouw.Tot vorig jaar is mevrouw Kieft - Ploeger blijven wonen aan de Deijlerweg, maar toen dat niet meer langer ging, is ze naar Huize Willibrord gegaan, waar ze sindsdien liefdevol verzorgd wordt. Mevrouw Kieft - Ploeger heeft 8 kinderen, 19 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen.

Snel naar...