Gemeente Wassenaar - 14-07-2010 Op 16 juli a.s. om 10.30 uur zal de burgemeester de heer drs J.Th. Hoekema een bezoek bre

14-07-2010 Op 16 juli a.s. om 10.30 uur zal de burgemeester de heer drs J.Th. Hoekema een bezoek bre

Mevrouw Schram is geboren op 16 juli 1910 in Amsterdam en na vele omzwervingen in Nederland (o.a. Haarlem, Den Haag, Enschede, Voorst, Bergen op Zoom ) koos zij uiteindelijk in februari 2002 heel uitgesproken voor het Sophieke Huis in Wassenaar.

Mevrouw Schram groeide op in Amsterdam waar zij het gymnasium bezocht en daarna de opleiding volgde voor apotheker assistente.

In de crisisjaren kon zij haar baan met veel plezier voortzetten; echter haar huwelijk met Arie Schram in 1937 betekende, naar de gewoonte van die tijd, het einde van haar baan en volle aandacht voor het gezin.De belevenissen en ervaringen van haar kinderen, kleinkinderen en achter kleinkinderen volgt zij geïnteresseerd

Na een prettig verblijf in Haarlem, verhuisde zij in 1957 als gevolg van de overplaatsing van haar man, naar Den Haag waar zij meer tijd kreeg voor vrijwilligerswerk en haar passie voor bridge.

Tot op hoge leeftijd “sloeg zij haar slag” op de Wassenaarse bridge club in het Trefpunt.

Tot op de dag van vandaag geniet zij nog steeds van de vele activiteiten in het Sophieke Huis en wel in het bijzonder van de handwerkmiddag, soos, film en muziekuitvoeringen.

Het bezoek vindt plaats in het Sophieke Huis – Van Zuylen van Nijeveltstraat 313 – 2242 LJ Wassenaar

Snel naar...