Gemeente Wassenaar - 19-03-2009 Wassenaarse collegeleden deden mee aan make a difference day!

19-03-2009 Wassenaarse collegeleden deden mee aan make a difference day!

Op 20 en 21 maart stond vrijwilligerswerk centraal tijdens de Make a Difference Day (MADD). De wethouders, Nico Alkemade, Pim van de Locht en Marc van Dijk zetten zich tijdens deze dagen in voor het vrijwilligerswerk.

Door deelname aan deze dagen wilden zij het werk van vrijwilligers ondersteunen en aanmoedigen.

Programma:
Op donderdag 19 maart heeft wethouder Van de Locht, in het kader van MADD geholpen bij de voedselbank met het uitpakken van voedselpaketten.

Op vrijdag 20 maart zette wethouder Alkemade zich van 10.00 tot 12.00 uur bij kinderboerderij Wassenaar waar hij een stamppot maaltijd verzorgde voor de vrijwilligers van de Zonnebloem en het Rode Kruis.

Op zaterdag 21 maart zette wethouder Van Dijk zich van 10.00 tot 12.00 uur in als vrijwilligers in verzorgingshuis Duinstede waar voor de bewoners een Jazz optreden was georganiseerd met koffie en thee.

Make a difference day is een groot landelijk evenement. MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Dat is goed voor het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en leidt ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers. Zo werken we samen aan het behoud van vele unieke organisaties!


De bedoeling van deze dagen is dat iedereen -jong en oud- als vrijwilliger aan de slag kan bij een van de vele projecten die in het land worden georganiseerd. Op deze manier kan iedereen vrijblijvend kennismaken met vrijwilligerswerk in de buurt. De projecten, "klussen", zijn te vinden via de site van www.madd.nl

Snel naar...