Gemeente Wassenaar - Voorkom inbraak

Voorkom inbraak

Voorkom inbraak, verlicht uw woning

Politie Haaglanden controleerde de afgelopen week samen met onder meer gemeenten, scholen en preventieteams, meer dan 20.000 woningen in de regio op verlichting. Ruim 1900 woningen (bijna 10%) bleken een potentieel doelwit voor inbrekers, omdat ze volledig onverlicht waren. Cijfers laten zien dat in de donkere wintermaanden het aantal woninginbraken vaak stijgt. Gemiddeld 60% van alle woninginbraken vindt in de winterperiode plaats.

Zorg voor goede verlichting en goed zicht


U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak. Wek de indruk dat er iemand thuis is. Het gebruik van verlichting in de diverse woonvertrekken op wisselende tijdstippen door het gebruik van tijdschakelaars levert daaraan een bijdrage. Gebruik van schemergeschakelde verlichting bij de toegangsdeuren van de woning zorgt er voor dat de buren beter een oogje in het zeil kunnen houden. Verdachte omstandigheden kunnen ze dan melden bij de politie. 

  • 28 november 2011