Gemeente Wassenaar - Snelfietsroute Via 44

Snelfietsroute Via 44

 Snelfietsroute Via 44 Den Haag – Leiden bijna klaar

Vanaf vandaag is het provinciale deel van de snelfietsroute Via 44 tussen Den Haag en Leiden opengesteld voor (brom)fietsers. Het deel van de Via 44 dat wordt uitgevoerd door de gemeente Wassenaar, is in de zomer van 2012 klaar (zie kaart). De provincie Zuid-Holland heeft vanaf eind augustus 2011 gewerkt aan deze snelfietsroute. 

via44 Snelfietsroute Via 44 Den Haag   Leiden bijna klaar

De Via 44 bevindt zich langs de N44 en loopt door de gemeente Wassenaar, Katwijk en Leiden. Waar mogelijk zijn onnodige bochten verwijderd, de fietspaden geasfalteerd met rood asfalt en is het goed verlicht. Fietsers op de snelfietsroute krijgen zoveel mogelijk voorrang en het fietspad is - waar mogelijk - verbreed.

 Van fietspad naar snelfietsroute

Dagelijks reizen veel mensen tussen Den Haag en Leiden naar school of werk. Dat leidt regelmatig tot files en overvolle treincoupés. Fietsen is een gezond en sportief alternatief. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland twee bestaande fietsroutes tussen Leiden en Den Haag verbeterd tot veilige en comfortabele snelfietsroutes, de Via 44 en de Velostrada. De Velostrada loopt parallel aan de spoorlijn tussen Den Haag en Leiden door de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. De werkzaamheden aan het provinciale deel van de Velostrada zijn naar verwachting eind november klaar. 

Samenwerking

De snelfietsroute Via 44 is gerealiseerd door de provincie Zuid-Holland die hiervoor nauw samen heeft gewerkt met Stadsgewest Haaglanden, Rijkswaterstaat, de Fietsersbond en de gemeenten Den Haag, Wassenaar, Katwijk en Leiden. De realisatie is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Via 44 is overdragen aan de betreffende gemeenten. 

Kaartje

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/via44.

  • 23 november 2011