Gemeente Wassenaar - Kinderbijschrijving paspoort

Kinderbijschrijving paspoort

Kinderbijschrijving paspoort vervallen met ingang van 26 juni 2012

Met ingang van 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van kinderbijschrijvingen in nederlandse paspoorten en in paspoorten en reisdocumenten voor vreemdelingen en vluchtelingen. Vanaf dat moment moeten kinderen een eigen paspoort, Nederlandse identiteitskaart of een ander reisdocument hebben als zij naar het buitenland willen reizen. 

Bij grenscontroles zullen kinderbijschrijvingen vanaf dat moment niet meer worden geaccepteerd als middel voor grensoverschrijding.

Bestaande bijschrijvingen in paspoorten en andere reisdocumenten worden op 26 juni 2012 automatisch ongeldig. Ook kunnen vanaf dat moment geen nieuwe bijschrijvingen meer worden aangevraagd. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort, als daar nog kinderbijschrijvingen in staan.

  • 17 november 2011