Gemeente Wassenaar - Schoolbrengdag Haaglanden 2011

Schoolbrengdag Haaglanden 2011

Ruim 25.000 leerlingen van 81 verschillende basisscholen hebben vandaag meegedaan aan de Schoolbrengdag Haaglanden 2011. Peter Smit en Fred Sanders startten de Schoolbrengdag op de St. Jozefschool in Wassenaar. 

 Fred Sanders en Peter Smit overhandigen Oorkonde Schoolbrengdag aan Jos Dohle schooldirecteur

Peter Smit, regiobestuurder verkeer en vervoer van het Stadsgewest Haaglanden: "Jaarlijks gebeuren er nog teveel ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop. Door veel aandacht te besteden aan verkeersveiligheid proberen we dit te voorkomen. Naast de gratis verkeerslessen die het Stadsgewest scholen aanbiedt, houden we ook de Schoolbrengdag. We vragen de kinderen en hun ouders lopend of fietsend naar school te komen. Dit is vaak sneller, maar zeker veiliger en gezond. Bovendien, als je samen met klasgenootjes gaat, nog gezellig ook!".

Op de St. Jozefschool besteden ze al veel aandacht aan verkeersveiligheid. Zo heeft de school samen met de gemeente maatregelen getroffen.
Fred Sanders, wethouder van Wassenaar: "Door eenrichtingverkeer in te stellen in de straat en het parkeren niet overal toe te staan tijdens haal- en brengtijden van de school, werken we samen aan een verkeersveilige schoolomgeving". 

Het Stadsgewest Haaglanden organiseert jaarlijks de Schoolbrengdag. Op deze dag vragen we de kinderen lopend of met de fiets naar school te komen en stimuleren we ouders om hun kinderen op een andere manier dan met de auto naar school te brengen. Zo probeert het Stadsgewest Haaglanden samen met de gemeenten, scholen, ouders en kinderen een verkeersveilige schoolomgeving te creëren.

  • 16 september 2011