Gemeente Wassenaar - Afsluitingen Papeweg/Papelaan

Afsluitingen Papeweg/Papelaan

Afsluitingen Papeweg en Papelaan (N448) tussen Wassenaar en Voorschoten

De provincie Zuid-Holland voert vanaf 15 augustus groot onderhoud uit aan de Papeweg en Papelaan (N448). Er wordt gewerkt op het gedeelte tussen de N44 bij Wassenaar en de Dobbeweg in Voorschoten. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind november. 

Nachtelijke afsluitingen 

 • De hoofdrijbaan is afgesloten voor doorgaand verkeer op werkdagen tussen 20.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's ochtends. Overdag is de hoofdrijbaan normaal te gebruiken. Wel wordt dan gewerkt aan de parallelweg. 

Weekendafsluitingen 

 • De hoofdrijbaan is afgesloten van vrijdag 2 september 21:00 uur 's avonds tot maandag 5 september 6:00 uur 's ochtends. Van vrijdag 16 september 21:00 uur 's avonds tot maandag 19 september 6:00 uur 's ochtends. 

Bereikbaarheid 

Tijdens het onderhoud blijven woningen en bedrijven bereikbaar via de parallelweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer in de juiste richting te begeleiden. 

N448  

De N448 loopt van de N44 nabij Wassenaar naar de N447 ter hoogte van Voorschoten. Om de weg veiliger te maken begint de provincie op 5 september 2011 met groot onderhoud aan het eerste deel van de weg (Papeweg en Papelaan). Dit deel van de N448 loopt van de N44 tot vlak voor de kruising met de Dobbeweg. Hieronder leest u meer over de geplande werkzaamheden.

N 448

Werktijden en planning 

 • Op de hoofdrijbaan wordt gewerkt van maandag tot en met donderdag van 20:00 uur 's avonds tot 6:00 uur de volgende ochtend. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.
 • Overdag wordt er gewerkt aan de parallelweg. Fietsers kunnen gewoon over de parallelweg fietsen en worden als dat nodig is, door verkeersregelaars naar de parallelweg aan de overzijde van de weg geleid.
 • In het weekend van 14 en 15 oktober wordt er gewerkt aan de hoofdrijbaan. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.
 • Naar verwachting duren de werkzaamheden 3 maanden.
 • De planning is onder voorbehoud en afhankelijk van het weer.

Bereikbaarheid 

Tijdens het onderhoud blijven woningen en bedrijven bereikbaar via de parallelweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Omleiding

 Tijdens de werkzaamheden ('s nachts en in het weekend) is de N448 afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer om. De omleidingstekeningen vindt u in het documentenvenster.

Werkzaamheden 

Het werk vindt plaats op een traject van 1,9 kilometer. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Wegfrezen oude deklaag en aanbrengen nieuwe laag asfalt.
 • Aanpassen kruispunt met de N44. Er komt een extra afslag naar Leiden.
 • Herinrichting van het kruispunt ter hoogte van de Raaphorst en de Vinkelaan.
 • Alle lichtmasten krijgen nieuwe armaturen.
 • Aanbrengen nieuwe belijning volgens de nieuwste veiligheidsprincipes (zie www.strepenopdeweg.nl).
 • Rechtzetten van monumentale grenspaal tussen Voorschoten en Wassenaar.
 • 9 september 2011