Gemeente Wassenaar - Nieuwe kunst & cultuurgids

Nieuwe kunst & cultuurgids

De Kunst & Cultuurgids Wassenaar verschijnt in de week van 22 augustus en wordt huis-aan-huis verspreid in Wassenaar. De in een frisse nieuwe lay-out gestoken brochure bevat het culturele programma voor een heel theaterseizoen. Naast de voorstellingen in Warenar, de klassieke concerten en exposities in de Paauw is er nu ook ruim aandacht voor de concerten van de Jazz Sociëteit. Ook de vele culturele organisaties onder de vlag van het COW komen aan bod. De brochure wordt in Wassenaar huis-aan-huis verspreid en is af te halen bij Warenar, het gemeentehuis, de bibliotheek en het kantoor van de Wassenaarse Bouwstichting. Reserveren voor de voorstellingen kan via bestelbonnen in de brochure. Het programma in Warenar is ook te bestellen via www.warenar.nl.

Wanneer je de Kunst & Cultuurgids Wassenaar doorbladert, valt gelijk op dat er veel cultureels te beleven is in Wassenaar. Muziek is er in vele smaken. In Warenar kunt u ondermeer luisteren naar het Deep River Quartet, Magna Carta en de Haagse band De Règâhs. Het klassieke programma in de Paauw biedt hoog niveau met het Osiris Trio, Pauline Oostenrijk en het DoelenKwartet. In de Jazz Societeit aan de Molenstraat hoort u ondermeer het kwartet van saxofonist Jasper Blom en de gezellige en meeslepende klanken van de Storyville Jassband.

In Warenar staat er naast de muziek nog veel meer op het programma. Toneel is altijd al een vaste waarde in Warenar. Linda van Dyck en Victor Löw spelen samen in Who is afraid of Virginia Woolf. Victor Löw is, samen met Peter Tuinman, overigens ook nog te zien in het spannende Het Gouden Ei. Bram van der Vlugt en Ingeborg Elzevier spelen Emma's Feest, dat speciaal voor hen is geschreven. En Debby Petter in Ik ben er nog, gebaseerd op haar boek over de geschiedenis van haar moeder.

In Warenar is er ook weer een mooie serie cabaretvoorstellingen, waaronder Katinka Polderman, Niet Schieten!, Schudden, Bart de Groof en Joep Onderdelinden. Verder zijn er in Warenar nog twee bijzondere voorstellingen te zien. Naast de reguliere Sinterklaasvoorstelling met Karel de Kok heeft Warenar Hilbert Geerling uitgenodigd om zijn gevierde familievoorstelling Het Allergeheimste Goochelgeheim in Warenar te komen spelen. En voor de expats (en uiteraard alle muziekliefhebbers) is er de musical Unforgettable over leven en werk van Nat King Cole met in de hoofdrol Monroe Kent III.

De brochure met voorstellingen, concerten en informatie over de culturele organisaties in Wassenaar wordt vanaf 22 augustus huis-aan-huis verspreid in Wassenaar. De voorstellingen in Warenar zijn te vinden op www.warenar.nl

  • 19 augustus 2011