Gemeente Wassenaar - Strandbieb & Kids-Beach-Club

Strandbieb & Kids-Beach-Club

Op zaterdag 2 juli 2011 om 16.00 uur openen de parels van Wassenaar Anouk van Eekelen en Wendy van den Ende het 2e seizoen van De Strandbieb & Kids-Beach-Club Dol-Fijn Aan Zee

Vorig jaar werd de bijzondere samenwerking met Rob Vellinga, directeur van de Wassenaarse bibliotheek en Wendy van den Ende, directeur van de Wassenaarse Kinderopvang Dol-Fijn een feit, de doorstart van de Strandbieb was geen droom maar werkelijkheid. Er is met groot succes voor zowel de dorpsgenoten, de strandgangers vanuit het het gehele land en zelfs buitenland de mogelijkheid geweest tot het gratis lenen van boeken en kon men gebruik maken van de faciliteiten van Kids-Beach-Club Dol-Fijn aan Zee.

Met vereende krachten, doorzettingsvermogen en verschillende Wassenaarse ondernemers is er een tweede strandseizoen voor deze bijzondere combinatie strandactiviteiten mogelijk. Van het leveren van knutselmaterialen tot inrichting van het terras, van het voorzien van drinken tot arbeidskracht, er is weer volop samenwerking om dit unieke en bijzondere initiatief aan de Wassenaarseslag in stand te houden. "Een geweldig initiatief dat een Wassenaarse onderneemster de Strandbieb in haar hart sloot en met een geweldig plan op tafel kwam om naast haar werk ook een succesvolle doorstart voor de strandbieb te realiseren." Daarbij komt nog dat onze zoon het fantastisch vindt om boekjes te lezen en daarbij nog zijn juffie op het strand te zien, we verwachten ook dat hij vaak te vinden is bij de Beach-Club"; aldus Anouk van Eekelen, fractievoorzitter VVD Wassenaar.

Er zijn net als vorig jaar naast de uitleenservice van de Strandbieb, dagelijks van 10.00-18.00 uur ook diverse activiteiten voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart brengen, "Tegen geringe vergoeding kunnen kinderen kennis maken met hun creatieve kanten", aldus Wendy. De kinderen kunnen dit jaar kiezen uit het maken van verschillende kunstwerkjes welke als een soort "menu" aangeboden wordt. Daarnaast wordt er op inschrijving op zaterdagochtend van 09.30-10.00 uur kinderyogales gegeven door Wendy.

"Op het strand heb je als ouder weer heerlijk (even) de tijd voor een spannend of ontspannend boek, tijdschrift of de krant" bevestigt Wendy. Er is voor de kinderen die komen werken aan een kunstwerk altijd een pakje drinken met een koekje. Dit alles zal plaatsvinden op het prachtig ingerichte zonnige biebterras. Tevens bestaat er de mogelijkheid tot het vieren van een kinderfeestje op deze unieke strandlocatie. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wendy of u stuurt een mail naar; dol-fijnkinderopvang@live.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Zonder de inzet van de Gemeente Wassenaar, de bibliotheek, Wendy van den Ende, haar man, dochter en moeder plus de hulp van Wassenaarse ondernemers zoals verhuisbedrijf van Ede, de Barselaar tuinbenodigdheden, de Bosrand, Timmer- en aannemingsbedrijf J.Th.Schröder en de C-1000 zou de Strandbieb en de kids Beach-Club niet verder kunnen. De Rotary Wassenaar schonk de strandbibliotheek € 500,-. Alle sponsors worden van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening en zeer bedankt voor de medewerking en inzet!

Wilt u ook sponsoren?, neem dan contact op met de bibliotheek of met Wendy v.d. Ende.

  • 24 juni 2011