Gemeente Wassenaar - Hijsen Blauwe Vlag 2011

Hijsen Blauwe Vlag 2011

Nadat wethouder Sanders de Blauwe Vlag afgelopen donderdag 19 mei in ontvangst had genomen was het vandaag donderdag 26 mei, tijd om de vlag te hijsen. In het bijzijn van alle strandtenthouders hees de wethouder de welverdiende vlag voor Wassenaar hoog in de top.

Jaarlijkse internationale onderscheiding
Wassenaar verdient de Blauwe Vlag omdat de Wassenaarse Slag voldoet aan de strenge beoordelingseisen zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Blauwe Vlag 2011: Veilige en schone stranden en jachthavens
De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

  • 26 mei 2011