Gemeente Wassenaar - Leve de Molens

Leve de Molens

Op 21 april is bij molen De Vlieger aftrap gegeven voor het Molenjaar. De drie Pact- gemeenten Wassenaar, Leidschendam/Voorburg en Voorschoten vullen dit in met tal van activiteiten. 

 MOlenjaar

Ook de wethouders Heleen Mijdam, Henk de Greef en Freddy Blommers woonden de happening in Voorburg bij. 

Henk de Greef opening leve de Molens

Zuid-Holland heeft 2011 uitgeroepen tot themajaar: 'Leve de Molens!'. Gedurende het hele jaar vinden allerlei activiteiten plaats. Als Pact van Duivenvoorde presenteren Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten een gezamenlijk programma. Onder andere met een fietsroute langs de molens die het Pactgebied rijk is, waaronder de Knipmolen in Voorschoten.

Oerhollands
Provincie Zuid-Holland heeft het jaar 2011 uitgeroepen tot themajaar 'Leve de Molens!'. De provincie telt maar liefst 228 molens. Eens waren molens onmisbaar vanwege hun rol in de meelproductie en het droogmaken van het land. Nu zijn ze vooral geliefd om hun karakteristieke, oer-Hollandse uitstraling. Alleen met de inzet van de vele vrijwilligers en donateurs kunnen de Hollandse molens in onze provincie op cultuurhistorisch gebied een rol spelen en functioneren.

Podcast
Het verhaal van de molens is te horen via een podcast, ingesproken door acteur Stephan Evenblij een podcast heeft ingesproken. Hierop beluistert u de informatie en verhalen over alle molens in de 'Pact van Duivenvoorde'-gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Op de website http://walk2art.nl/ kunt u zowel de podcast als de folder 'Daar bij die molen' vinden. In de folder vindt u nog meer interessante informatie over het themajaar.

Leve de Molens 

Bezoek daarnaast ook de speciale activiteitenpagina op de provinciale website: levedemolens.nl

  • 27 april 2011