Gemeente Wassenaar - Persbericht bibliotheek

Persbericht bibliotheek

Samenstelling Anne van Delft & Peet van Duijnhoven, met zeventien Wassenaarders

Zeventien Wassenaarders vertelden elkaar herinneringen aan Wassenaar. Al vertellend en luisterend ontstond een beeld van het leven in Wassenaar in bijna een eeuw. Een eeuw vol grote en kleine veranderingen. Anne van Delft begeleidde het vertellen, Peet van Duijnhoven bewerkte de teksten tot een boek.Rondom de tafel zat een zeer diverse groep Wassenaarse senioren.

‘Rondom de tafel, verhalen over Wassenaar'is een prachtig vormgegeven uitgave geworden van honderd pagina's, met beeldmateriaal uit de verzameling van de deelnemers en een voorwoord van Robert van Lit, Historische Vereniging Oud Wassenaer‘'een aanwinst voor onze Wassenaarse geschiedschrijving''.

De verhalentafel liet ook de deelnemers niet onberoerd: "Dat we hier nu samen rondom de tafel zitten, dat dat nu kan, dat is zo bijzonder." Peet van Duijnhoven en Anne van Delft: ‘'Het boek laat zien hoe waardevol het werk aan een verhalentafel kan zijn. Door de bundeling wordt de rijkdom van levensverhalen zichtbaar."

Het boek is te koop en te leen in de bibliotheek. Ook in de boekhandel.

WOENSDAG 20 APRIL 16-18 UUR:

  • Ontvangst door bibliotheek en makers,
  • gesprek met Gemeentearchivaris Carla de Glopper over de waarde van de verhalen en afgebeelde documenten als cultuurhistorisch erfgoed,
  • aanbieding eerste exemplaar aan Wassenaars Burgemeester Jan Hoekema,
  • boekverkoop en signeren.
  • 13 april 2011