Gemeente Wassenaar - Aftrap Burgernet in Wassenaar

Aftrap Burgernet in Wassenaar

Ook Wassenaar doet mee aan Burgernet

Op maandag 11 april a.s. vindt de aftrap van Burgernet voor de bewoners van Wassenaar plaats. De aftrap vindt plaats in Raadhuis De Paauw in Wassenaar. De officiële opening wordt verricht door de burgemeester Jan Hoekema en politiechef Loek Hogeboom. De avond start om 19.15 uur en eindigt om 20.00 uur. Alle inwoners van Wassenaar zijn bij deze gelegenheid uitgenodigd. 

Doel van Burgernet

Burgernet is een soortgelijk concept als SMS-alert, waarbij de politie contact op kan nemen met burgers die zich hiervoor hebben aangemeld. Burgernet heeft tot doel invulling te geven aan de wens van de overheid en burger om gezamenlijk herkenbaar bij te dragen aan de veiligheid in de woonomgeving. Dit wordt bereikt door burgers vanuit de woon-en werkomgeving op directe wijze te betrekken bij het vinden van personen of voertuigen waar de politie naar aanleiding van een urgente melding naar zoekt. 

Relatie met SMS-alert

Burgernet neemt SMS-alert zowel in naam als functionaliteit over. De voornaamste verschillen tussen SMS-alert en Burgernet zijn dat de deelnemers van SMS-alert anoniem zijn. Bij Burgernet is het bekend wie de deelnemers zijn en kan er een relatie met de deelnemers worden opgebouwd.

Bij SMS-alert krijgen de deelnemers een sms-bericht. Bij Burgernet is er de beschikking over telefoon, mobiel, sms en email.

Meer informatie over Burgernet kunt u vinden op de website www.burgernet.nl.

  • 4 april 2011