Gemeente Wassenaar - Landelijke Compostdag

Landelijke Compostdag

Afgelopen zaterdag vond de landelijke Compostdag plaats. Deze feestelijke dag werd op het het afvalbrengstation aan de Hogeboomseweg geopend door wethouder Van Dijk en wethouder Sanders.

Ondanks de regen kwamen er veel bezoekers af op de gratis compost. Bezoekers konden zelf compost scheppen of in voorverpakte zakken mee naar huis nemen. Als bedankje kregen de bezoekers ook bloembollen mee. In totaal is er ruim 10m³ compost geschept en 12.500 liter verpakte compost opgehaald.

Avalex en de gemeente Wassenaar organiseren jaarlijks de Compostdag, dit om inwoners te bedanken voor het scheiden van hun gft- en groenafval. In 2010 lag het aantal kilo gft per inwoner ruim boven het jaarlijkse gemiddelde. Er werd toen gemiddeld 172 kilo gft per inwoner ingezameld. Dit is 67 kilo gft per inwoner meer dan de vooraf opgestelde afvaldoelstelling van de gemeente Wassenaar.

Wethouder Van Dijk en wethouder Sanders

  • 30 maart 2011