Gemeente Wassenaar - Nieuwe inwonersavond

Nieuwe inwonersavond

nieuwe inwonersavond 7 maart 2011 

Maandag 7 maart jl. organiseerde de gemeente Wassenaar voor de 3e maal een nieuwe inwonersavond. Iedereen die zich het laatste half jaar (totaal 215) hadden ingeschreven ontving hiervoor een uitnodiging.

Nieuw van de gemeente Wassenaar was o.a. het boekje Municipal Services (PDF-document 9 mB) dat een uittreksel van de nieuw gelanceerde engelse website is. De Amerikaanse school reageerde hier enthousiast op en wil het boekje gaan gebruiken voor de ouders van nieuwe leerlingen. Het zal een katalysator zijn voor buitenlanders om hun weg te vinden naar de Engelse site. Typisch nederlandse zaken als woz waarde, DIGI D en burgerservicenummer worden er beknopt uitgelegd met een verwijzing naar de nieuwe engelse site waar meer informatie te vinden is. In de presentatie van de hoofdredacteur werd uitgelegd dat op de website geen lijsten met naam, adres en woonplaats te vinden zijn. Die zijn zeer onderheving aan verandering. Ze staan in de gemeentegids en zijn digitaal via een link te raadplegen.

Het programma was dit keer uitgebreid met een voorstelrondje van College en Raad, en presentaties van groeperingen uit het veld, zoals Infomaat, Bibliotheek en Winkeliersvereniging, die tevens een informatiestand hadden ingericht. 

De catering werd gesponsord met borrelhappen van Albert Hein en warme en koude happen Keurslager Groeneveld. Ook de gevulde koek van bakkerij Van Maanen smaakte voortreffelijk. Eveneens was er een Engelse PowerPoint presentatie over toeristisch Wassenaar. Al met al nam het programma totaal 1,5 uur in beslag, een hele zit voor de nieuwe inwoner.

Als slot de presentatie van Carla de Glopper, die enthousiast en duidelijk in 10 minuten het Wassenaar van Toen en Nu liet zien en iedereen weer rechtop liet zitten. Courtney Smith van Rij sloot het geheel af en toen kon men aan de hap en de borrel in de Spiegelhal en daarna met een bosje tulpen van Overdevest.

Een geslaagde avond.

  • 14 maart 2011