Gemeente Wassenaar - Wassenaars Kerkenfestival

Wassenaars Kerkenfestival

Zaterdag 15 september 2007 vanaf 14.30 uur vindt het derde Wassenaars Kerkenfestival plaats op het terrein van de Dorpskerk, Plein 3 in Wassenaar. Dit jaar nemen alle kerken in Wassenaar deel aan het Kerkenfestival. De burgemeester van Wassenaar, drs. J.Th. Hoekema, opent het Kerkenfestival om 15.00 uur op feestelijke wijze.

Presentatie

De Wassenaarse kerken geven door middel van beeldmateriaal op een groot scherm korte presentaties van enkele van hun winteractiviteiten. Het festival heeft het karakter van een uitmarkt. Op het terrein staan stands van de kerken waar informatie te verkrijgen is over de winteractiviteiten. Naast de kerken zijn met een stand vertegenwoordigd: Kerk en Israël, Oikocredit, de Wereldwinkel, en boekhandel De Kler

Andere activiteiten

Voorafgaand aan de presentaties start om 14.30 uur een rondleiding in de Dorpskerk.

Tussen de presentaties door is er ruimschoots aandacht voor muziek. Buiten speelt de Band Workshop Oldtimers.

Binnen treedt het Wielenga trio op, het koor van de RK-kerken 'The New Voices', Hero de Boer (orgel) en Karin Vogelaar (sopraan), en Rijk en Anneke Jansen (orgel). Waar mogelijk worden de optredens weergegeven op een groot scherm.

Iedere zondag staat er een boeket in de kerken, opgemaakt en geïnspireerd door het thema van die zondag in het kerkelijk jaar. Er wordt deze middag op het Dorpskerkterrein een dergelijk symbolisch bloemstuk gemaakt.

Om de ouders de gelegenheid te geven rustig rond te lopen, worden er voor de kinderen ook activiteiten georganiseerd èn staat er een poffertjeskraam en een ijscoman.

Welkom

Iedereen is welkom, met de nadruk op iedereen. Het festival biedt juist ook niet reguliere kerkgangers de gelegenheid om, anders dan in de zondagse kerkdienst, kennis te maken met de vele activiteiten die kerken bieden.

Wij verwachten een wervelende, inspirerende middag waar velen enthousiast aan meewerken.

Meewerkende kerken

Het Wassenaars Kerkenfestival is een gezamenlijke activiteit van de Dorspkerk, Messiaskerk, Kievietkerk, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Wassenaar, de Pinkstergemeente, Sint Jozefkerk, Sint Willibrorduskerk, De Goede Herderkerk

Nadere informatie is te verkrijgen bij:

Rick van Keulen: 06-21817149, na 18.00 uur: 070-5143633

  • 7 september 2007