Gemeente Wassenaar - Speurtocht door duingebied Meijendel zaterdag 16 en zondag 17 juni

Speurtocht door duingebied Meijendel zaterdag 16 en zondag 17 juni

Natuurliefhebbers kunnen komend weekend terecht in duingebied Meijendel bij Wassenaar. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007 is een speciale route uitgezet voor de Haagse Natuurverkenners. Zowel leden als niet-leden van deze natuurclub en jong en oud kunnen de wandeling maken.

Informatieboekje
De wandeling duurt ongeveer twee uur en is gemaakt voor kinderen van 7 tot 13 jaar. De route is goed te belopen voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Het startpunt van de wandeling is op beide dagen bij de eerste parkeerplaats aan het einde van de Meijendelseweg. Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur. Deelnemers krijgen op het startpunt een routekaart en een informatieboekje over de planten en vogels die onderweg te zien zijn. De kaart en het boekje zijn gratis voor leden van de Haagse Natuurverkenners. Niet-leden betalen 2 euro. Naast de wandeling kunnen kinderen tussen 11.00 en 16.00 uur deelnemen aan een extra activiteit waarbij de konijnen, die veel in de duinen voorkomen, centraal staan.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuurbelevingclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, voor 10 euro per jaar, ontvangt ook een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan voorafgaand aan de wandeling. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/haagsenatuurverkenners

Informatie over en een routebeschrijving naar Meijendel staat op www.dzh.nl

  • 8 juni 2007