Gemeente Wassenaar - City pier city loop gewijzigd parcours

City pier city loop gewijzigd parcours

Wassenaar, 26-01-2007

Het parcours is aantrekkelijker geworden voor de lopers, bewoners en toeschouwers en is meer een stadsparcours geworden.

Zowel lopers als bezoekers worden geadviseerd om per openbaar vervoer of per (brom)fiets naar Den Haag te komen.

Wijzigingen parcours

De start van de Fortis Halve Marathon is in 2007 op de Fluwelen Burgwal, middenin het centrum van Den Haag. Daarna gaan de lopers via de Grote Marktstraat en Jan Hendrikstraat richting de Laan van Meerdervoort en vervolgens richting de Boulevard van Scheveningen. In tegenstelling tot voorgaande jaren loopt men niet heen en weer via de Boulevard, maar in richting (van zuid naar noord).

Het nieuwe parcours is meer een stadsparcours geworden. Het parcours van resp. de AD Haagsche Courant en de West 5 km loop loopt over een gedeelte van het parcours van de Fortis Halve Marathon. De Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km) en de Jeugdloop (2,5 km) starten op het Plein. Alle afstanden finishen traditiegetrouw op het Lange Voorhout.

Voor meer informatie over de loop zelf verwijzen wij u naar de website www.fortiscpcloop.nl

Bij zo'n groot evenement ontstaat ook overlast voor het verkeer, daar valt niet aan te ontkomen. Bij het vast stellen van het parcours is geprobeerd deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

De parcours

Het parcours van de halve marathon (21 km, start om 14.30 uur):

Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal, Grote Marktstraat, Grote Markt, Jan Hendrikstraat, Torenstraat, Veenkade, Prinsessewal, Anna Paulownastraat, Laan van Meerdervoort, De Savornin Lohmanlaan, Daal en Bergselaan, Goudsbloemlaan, Ranonkelstraat, Segbroeklaan, Van Boetzelaerlaan, Statenlaan, Westduinweg, Schokkerweg, Vissershavenweg, Strandweg, Boulevard, Gevers Deijnootweg, Kurhausweg,

Nieuwe Parklaan, Nieuwe Duinweg, Duinweg, Prof. P.S. Gerbrandyweg, Belverdereweg, Duinweg, Haringkade, Verhuellweg, Prof. B.M. Teldersweg, Koninginnegracht, Prinsessegracht, Korte Voorhout, Lange Voorhout..

Het parcours van de 10 km ( start is om 13.00 uur):

Herengracht, Fluwelen Burgwal, Kalvermarkt, Grote Marktstraat, Grote Markt, Jan Hendrikstraat, Torenstraat, Veenkade, Prinsessewal, Anna Paulownastraat, Laan van Meerdervoort, Carnegielaan, Tolweg, Jacob Catslaan, Ary van der Spuyweg, Kerkhoflaan, Dr. Aletta Jacobsweg, Prof. B.M. Teldersweg, Duinweg, Belvedereweg, Prof. P.S. Gerbrandyweg, Haringkade, Koninginnegracht, Prinsessegracht,

Het parcours van de 5 km (start is om 12.00 uur):

Herengracht, Fluwelen Burgwal, Kalvermarkt, Grote Marktstraat, Grote Markt, Jan Hendrikstraat, Torenstraat,

Veenkade, Prinsessewal, Anna Paulownastraat, Laan van Meerdervoort, Zeestraat, Sophialaan, Plein 1813, Sophialaan, Nassaulaan, Mauritskade, Dr. Kuyperstraat, Koninginnegracht, Prinsessegracht, Korte Voorhout, Lange Voorhout.

Het parcours van de 2,5 km (start is om 11.30 uur):

Plein, Lange Houtstraat, Korte Voorhout, Prinsessegracht,

Herengracht, Plein, Lange Houtstraat, Korte Voorhout, Prinsessegracht, Houtweg, Nieuwe Uitleg, Smidsplein, Korte Voorhout, Lange Voorhout.

Het parcours van de 1 km (start is om 11.00 uur):

Plein, Lange Houtstraat, Casuariestraat, Prinsessegracht, Korte Voorhout, Lange Voorhout..

Openbaar vervoer

De HTM en in mindere mate Connexxion zullen deze dag met een aangepaste dienstregeling rijden. Voor meer informatie hierover zie www.connexxion.nl

Voor meer informatie over de CPC loop zie www.fortiscpcloop.nl

  • 16 februari 2007