Gemeente Wassenaar - week 47 Burgervader en zo meer

week 47 Burgervader en zo meer

Vijdag

Vrijdag wakker na een totaal doorwaakte nacht: het NORO virus blijkt later. Je voelt je honds beroerd na een nacht spugen en nog wat ongemakken. Lag niet aan het goede buffet van gisteravond aan de Papeweg maar aan een in-en ingemeen virus. Ik wankel naar kantoor, en besluit met het risico van besmetting (…) de gedeputeerde Janssen toch maar een bezoek te brengen. We spreken kort over milieuzaken en lang over bestuurlijke kwesties zoals de vraag of de provincie en de Metropoolregio er samen iets moois van zouden kunnen maken. Na een rondje bouillon en veel slappe thee voel ik me 10%. Genoeg om oud communicatiemedewerkster en nu terug bij Shell Natalie Kool te ontvangen. Geen lunch, wel even thuis bijkomen en een boodschapje. 

Einde middag erop gewaagd en naar Leiden voor afscheid professor Laurens Jan Brinkhorst. Spa en vruchtensap. Na een gezondheidscheck-75%- naar Amsterdam, IDFA, voor de bandoneon film, alwaar ook PWA en Maxima. Prachtig mooi en ontroerend, ook bij de nazit na afloop waar docent en leerling uit Argentinië warm worden begroet. De Argentijnse Ambassadeur, met een been al in het vliegtuig naar huis, draagt de oranje Paauw das die ik hem vorige week ten afscheid cadeau gaf. Naar huis en daar op 85% en een eitje gekookt, op beschuitje. De nacht doet me goed, maar zo niet mijn echtgenote. Die heb ik echt aangestoken, en ze maakt een beroerde dag door. Zo ook in mindere mate Aurel die eerst nog wel bladeren harkt en met Liz Tafeltje Dekje doet. 

Voor de afweging onze huislezing te laten doorgaan of niet kiezen we na consult met arts om beneden rigoureus schoon te maken, en dat blijkt te werken. Geholpen door een behulpzame gast-dank-en later Ans en Peter ben ik er om 20 uur helemaal klaar voor. Auteur Christiaan Weijts is er al eerder, leve de catering door Me Gusta en leve Groeneveld voor de goede hapjes later. Het wordt een mooie en rijke literaire avond met veel chemie tussen auteur en zaal. Sneu voor Marleen boven maar een paar vriendinnen sluipen naar de eerste verdieping. Om twaalf uur aan de stofzuiger, ik zit op 95%.

Zondag

Zondag komen we allen weer bij, en er wordt zowaar weer wat gesport. Mooi weer, dat helpt. In de middag opening op de Paauw van Sierk Schroder c.a. en daarna nog even op de fiets langs ons aleer Josephine in de Kerkstraat die antiek koppelt aan goede wijn. ‘s Avonds veel te werken.

Maandag

Maandag zeer vroeg Annet Bertram op bezoek, de sterke en kwieke gemeentesecretaris van Den Haag. We bespreken de Metropoolregio in wording waar ik in Haaglanden bestuurlijke verantwoordelijkheid voor draag als portefeuillehouder bestuurlijke en personeelszaken. Daarna kleine staf, p.o. veiligheid , en een p.o. met het nieuwe hoofd beleid, Harm-Jan van Schaik. Emy is ziek: toch aangestoken?

In Amsterdam vergadering van Concerto in het Scheepvaartmuseum, kort overleg op het kantoor van het Letterenfonds met het Haagse Festival Winternachten, en om 17 uur burgemeestersgesprekken met de Kamerfractie van D66. Daarna praat ik nog een uurtje door met Gerard Schouw, woordvoerder BZK, over regiozaken. Om half acht thuis maar dan ook daarna thuis.

Dinsdag

Dinsdag overleg met de secretaris, die  maandag een dagje SnowWorld Zoetermeer  had over rampen(voorbereiding). B&W over een veelheid van onderwerpen, van Avalex tot Cultureel Erfgoed. Om half twee het twee keer uitgestelde overleg met de Vrienden van Wassenaar, het DB. We spreken over (beelden uit) het verleden en de toekomst en concluderen dat we elkaar als partners  voor een groen, sociaal en veilig Wassenaar zullen proberen te zien. Nu werkende weg dat bewijzen. Er is nog zeer uit het verleden, zien of dat weg te werken is. En dan stoppen met beelden maar kijken naar feiten en wat goed is voor een ook qua ambtelijke/gemeentelijke organisatie  kwetsbaar dorp. Jan Marinus Wiersma, ex EP ‘er voor de PVDA, over het Multiparty Democracy Instituut NIMD. Naar Amsterdam voor een arbeidsvoorwaardengesprek met de kandidaat directeur Letterenfonds. We komen eruit.

Terug in Wassenaar gekookt en gegeten  voor en met Aurel. Daarna op de fiets naar “Libanon” (afscheid ambassadeur), Wassenaar Vocaliter, VVD in Het Ruime Sop (deputee Ingrid de Bondt) en ds Steenstra in de NPB om de hoek op Kerkdam. Een goed gevulde avond. Half elf thuis en dan Marleen halen in de Eerste Kamer, een mooie nieuwe traditie.

Woensdag

Woensdag een lange Haagse dag met eerst nog overleg samen het Henk de Greef over Valkenburg. Vanaf tien uur regionaal college werkconferentie over jeugd en alcohol waar ik met de collega van M Delfland de presentaties inleid. Het expertcentrum Veiligheid, het CCCV, verzorgt de briefing over o.m. uitgaansgeweld en de rol van burgemeesters in het bestrijden van uitwassen van alcohol bij de jeugd. Nuttige uitwisseling van info en ideeën.

Broodje met de collegae en dan een uurtje Kamercommissie BZK over de Donner brief. Leve de Oud Leden pas! Van Aartsen en Aboutaleb spreken welluidend over de Metropoolregio. DB Haaglanden en daarna op de 40e verdieping van het Strijkijzer, Den Haag’s nieuwste parel, een overleg met de twee bm’s, collega van Vliet van Lansingerland en de vier sceretarissen. We lijken het eens te worden over aanpak en boodschap van en aan het personeel, af-en opbouw. Jozias en Ahmed gaan daarna onder het mes van de Volkskrant, een krant die vandaag bij ons thuis de aandacht trok met Marleen op de voorpagina. Onderwijl veel Wassenaarse zaken per blackberry afgedaan, wat zouden we zijn zonder? Via BuZa (afscheidsreceptie) naar de Witte voor een hapje eten met Marion Stein, secretaris SGH. Half acht AB Haaglanden, uiteindelijk “ uneventful” en daarna lift terug van Liz Schaefer. Goed om even bij te praten. Aardig moe om 22.30 uur thuis.

Donderdag

Donderdag interne overleggen, o.m. met griffier en a.s. adj griffier over de vragen WWW over Metropool. Officieel mag het niet, want Carrousel. Wat doen we? Bij het Parool zing ik de lof van scheidend Fonds directeur Henk Proepper. Een echtpaar bezoekt me met zorgen over hun (volwassen) zoon. Patricia Vogel brieft me over de samenwerking met V. In A’dam preview Open Dagen Rijksacademie, belaagd door draconische bezuinigingen. In leiden Jeugd en Samenleving (Stichting) over o.m. de Weekendklas, afscheid collega Leiderdorp Michiel Zonnevylle , NIMD in de Passage in Den Haag en om 20.15 uur een prachtig concert met onbekend repertoire van onze Irina Simon, ter afsluiting van de Koorruine lezingenreeks in de Dorpskerk. Deodaat vd Boon leidt enthousiast in. Half elf thuis voor nog een laat warm hapje.

Snel naar...