Gemeente Wassenaar - week 43 Begroting op til

week 43 Begroting op til

Vrijdag 

Vrijdag nog een herfstvakantie- achtige dag, intern op de Paauw bijwerken en-lezen, de kleine staf over de agenda, bezoek van oud Volkskrant journalist Erik van Venetie, nu Berenschot en mede politicoloog en WestWing liefhebber, en napraten met een inmiddels gelukkig getrouwd bruidspaar. Mooi werk dat huwelijk te mogen voltrekken. 

Vrijdagavond profiteren we van de vrije avond met Midnight in Paris en een goede Italiaan ernaast in Leiden, nota bene op het Vrouwenkerkhof waar ik als raadslid in de jaren 80 bemoeienis mee had. 

Zaterdag 

Zaterdag met mooi weer shoppen in het dorp, heel luxe halverwege de dag weer een film in het Haagse Filmhuis (Small Town Murder Songs), waar we de enige bezoekers zijn-een unicum- en een rustige middag thuis. Ik bezoek nog wel even de Boekenmarkt van het NPB om de hoek aan de Kerkdam.

's Avonds een etentje met een hoog PVDA gehalte bij Kees van Twist, directeur Groninger Museum in zijn Amsterdamse woning aan de Westermarkt. 

Zondag 

Zondag sport , fietsen naar Den Haag voor gesprekken met talenten op het partijbureau. De terugweg wordt gehinderd door een vastgelopen derailleur, dus nu een uur ipv een half uur. Wel met heerlijk weer. Bezoek en veel te doen thuis. Voor Marleen wenken de APB in de Eerste Kamer, dus veel voorbereiding. 

Maandag 

Maandag bezoek van ene bankier over mogelijkheden "iets" in Wassenaar te doen. Dat zijn fijne gesprekken. Veiligheidsoverleg met politie en ambtelijke adviseurs. Toezicht en handhavingzaken w.o. milieu. Overleg secretaris, driehoek met griffier(s), extra B&W, hoofd facilitaire zaken en een gesprek met de controller van de Veiligheidsregio in gezelschap van onze brandweercommandant. Hoe moet de begroting zich ontwikkelen de komende jaren en wat zijn de Wassenaarse wensen? 

Ik rijd naar Amsterdam voor een toelichting op de activiteiten van het Filminstituut/museum voor de komende tijd, mn de verhuizing van het Vondelpark naar de overkant van het Y. We kijken ook vertederd naar oude films uit de enorme  Desmet collectie in de Parisienzaal.. Om 21 uur pik ik nog een staartje Carrousel mee. Alle onderwerpen lopen goed en worden hamerstukken. Bravo. Iets na tienen thuis waar nog lang de telefoon rinkelt. 

Dinsdag

Ik breng Marleen voor dag en dauw naar Den Haag. Het zal een pittig en lang debat worden in de EK met niet altijd prettige ondertonen-PVV die er niet voor terugdeinst haar aan te spreken als de Wassenaarse burgemeestersvrouw. Die publiciteit  voor ons dorp kan me gestolen worden. Het college verloopt goed, veel aandacht voor de begroting en de grote hoeveelheid (technische) vragen. 

Vanavond een ambtelijke avond in het GK daarover. Er is door Financiën en anderen hard gewerkt. Stuurgroep met Voorschoten met eerst aandacht voor de ontplofte flitspaal. Wassenaar had het weekend een nare overval waar ik nazorg aan besteed. Bezoek van de rector van het NIAS, Aafke Hulk. 

Ik rijd naar Utrecht voor een gesprek over een nevenfunctie, bezoek mijn moeder en rijd door naar Amsterdam voor de laatste zitting met directeur Ernst Veen van de Vrienden van de Nieuwe Kerk. 's Avonds heel laat vis ik Marleen op in de Eerste Kamer, het is dan middernacht. We praten na met veel bekenden uit het politieke circuit. De eurocrisis hangt als een wolk over alles en iedereen heen. 

Woensdag 

Woensdag heel vroeg via Voorburg waar de secretaris generaal van Haaglanden woont naar Rotterdam waar we als DB Haaglanden ons voorbereiden op weer een gezamenlijke zitting met de Rotterdamse collegae. Het worden goede zittingen waar we ook openhartig spreken over de wijze van benadering van de "transitie" van de twee organisaties naar de ene nieuwe, maar ja met welke taken? Welke ruimte geven kabinet, Kamer en provincie en hoe spelen we daar goed op in? Voorlopig zijn we op de inhoud heel goed bezig, zeven pijlers en niet alleen "more of the same".  Na een eigen DB zitting aan de Rotterdamse Meent ben ik op tijd terug in Wassenaar voor een condoleance voor de grote dorpsgenoot Morris Tabaksblat in Kasteel Oud Wassenaar. 

Einde middag gelegenheid voor achterstallig lees-en mailwerk en een voorgesprek voor de Stuurgroep Takendiscussie met secretaris en wethouder Sanders. Stuurgroep met een eenvoudig broodje (de week is qua avondeten bijzonder) en daarna de Willem van Oranje lezing in de Prinsenhof in Delft. Een instructief verhaal over Napoleon van Patrick Buch en een enthousiasmerend verhaal van oud premier Balkenende over Europa. Veel bekenden in een goed gevulde zaal. Tegen middernacht thuis. 

Donderdag 

Donderdag D66 burgemeestersgesprekken en een jarige griffier. Kroonjaar 65 voor Henriette die aan haar laatste weken als griffier bezig is. Een bijzonder moment. Bezoek aan een gespecialiseerde schoenmaker in Den Haag en in de middag een gesprek met o.m. de Stichting Rust en Vreugd over toezicht in het van Ommerenpark. We naderen (toch) een bevredigende oplossing. Die nu wel "binnenroeien". Citaten voor de begrotingskrant aanleveren aan hoofd communicatie en dan twee korte stops in Den Haag: een nieuwe glossy wordt gelanceerd in Wijnbar Taste, waar de ene helft van "tout Den Haag"aanwezig is, de andere helft is bij de Turkse Ambassadeur in de buurt. Ik rijd door naar Amsterdam voor ene avond van IDFA, aanloop naar het festival. Elf uur thuis, en niet te laat naar bed want om 0800 uur-voor sommigen midden in de nacht-extra B&W over de begrotingsvragen.

Snel naar...