Gemeente Wassenaar - week 13 Pasen weblog

week 13 Pasen weblog

Rustige Paasdagen, was ik wel aan toe. Goede Vrijdag is mijn lieve Marleen jarig, mede daardoor geen Matthaus dit jaar. Krijg wel feedback over de Leidse uitvoering, en ik teer op de prachtige Johannes in het Concertgebouw Witte Donderdag. Bezoek en veel bloemen fleuren ons mooie huis op. Met een zieke echtgenote was er de laatste weken toch al geen gebrek aan bloemen, en de patiënt is gelukkig nu bijna  geheel mobiel. Zaterdag luieren we verder, en genieten van de winkels  en de horeca in ons dorp. Om vier uur laat ik mijn gezicht zien in de ?kunstmolen' Bianca, waar alweer een opening plaats vindt. Opkomst, kunst en ambiance zijn  weer prima. Met raadslid Willem van Moort filosofeer ik over zijn idee van een kleine sociëteit voor de zaterdagnamiddag waar over politiek, cultuur en wat al kan worden gesproken. Mooie droom of toch te realiseren ?


Pim van de Locht die privé een zware week heeft rijdt mee naar Amsterdam waar we gedrieën een opening  bijwonen van David Bade, van wie het college een werk wilde kopen, maar waar de raad nog geen groen licht voor wilde geven. Het is een opening in Antilliaanse sfeer waar de gevolmachtigd minister ook een kunstliefhebber blijkt te zijn. Pim gaat met tram en trein terug en wij bezoeken een mooie film van onze favoriete regisseurs, de Coen broers: No country for Old men. De zondag gebruik ik vooral om de boekenkast opnieuw in te richten, en bijna alle planken te verleggen. Heerlijk om weer eens met je handen te werken.  We ontspannen met muziek en TV. Maandag huiselijk besteed en veel familie opgezocht en verwelkomd.


Dinsdag is een ongewone dag. Een soort maandag, maar dan anders. Nederland staat massaal stil in sneeuw en file. Zijn we dit ontwend? Gelukkig bereiken Nico Alkemade en ik wel snel (en vroeg!) veiling Flora waar we een werkbezoek brengen. Een zeer goede en grote speler in de regio, en een wonder van high-tech in combi met een sterke, traditionele Nederlandse sector. En dan niet alleen bloemen, maar ook diensten en transport. Arie van der Lee is trots op zijn oude stek in Rijnsburg.
Weggevallen afspraken (files!) scheppen tijd voor papier en intern overleg. Met een mediator bij me probeer ik een buren/buurt ruzie te beslechten. Gaat de goede kant op, nu nog de goede wil van allen en vooral het je eraan houden. Met de partners voor de modeshow in de Paauw (het Paauw-defilé) bespreek ik de opties voor een ?light versie? die gekoppeld is aan de beeldenexpositie.
Roderik Potjer komt onverwacht binnen om zijn vertrek vanwege een nieuwe baan aan te kondigen. Hij is een goede voorlichter en PR man en komt er wel schat ik. Nu een nieuw hoofd communicatie zoeken?


Eind van de middag rijd ik naar Amsterdam, sneeuw en fileleed vallen mee. Ik kan eindelijk weer eens bij een bestuursvergadering van de Stichting Jonge Asielzoekers zijn. Komt goed uit want men kijkt naar mij voor een lijntje naar de staatssecretaris Justitie i.v.m. in een gewone gevangenis verblijvende jongeren. Café Scheltema aan de NZ Voorburgwal blijkt onveranderd goed voor een hapje, waarna de Raad van Advies van de Nieuwe Kerk op een steenworp afstand bijeen is. We breken ons het hoofd over de opzet van een tentoonstelling over zwart als voorwerp van aandacht van (witte) kunstenaars. Veel valkuilen doemen op. Met de Kerk gaat het qua bezoekers en bekendheid goed: Afganistan loopt als een trein.


De woensdag is geheel regionaal/Haags, maar tussendoor veel telefoons en mails op de blackberry over Wassenaarse zaken. We lopen politie en hulpverleningszaken langs, van de wet over het tijdelijk uit huis plaatsen tot de ambulances. Ook de begroting krijgt veel aandacht want de trend naar steeds meer , hoe belangrijk de onderwerpen ook zijn, bevalt de bestuurders niet.
Een snel drankje met de collega burgemeesters en daarna een broodjes presentatie over de locatie Valkenburg aan Haaglanden door het kernteam. De plannen zien er nog steeds mooi uit, als dit het wordt tekenen we. Uiteraard heeft Wassenaar wel nog veel wensen.
In het DB Haaglanden zware dossiers zoals de in en aanbesteding van het openbaar vervoer in Den Haag en de regiokavel, daarna het rapport over de ongevallen met  de Randstadrail eind 2006. Beide ook mijn onderwerpen als plv portefeuillehouder, dus ik kan helaas er niet uitbreken om naar Zoetermeer te gaan voor bestuurlijk overleg over dienstverlening en de eerste overheid.


Toevallig ook het thema van het symposium van donderdag waar de vertrekkende topambtenaar Lex Niekel nauw bij betrokken was, helaas moet ik verstek laten gaan door Haagse besognes. In de avond zie ik Nederland in de voorhoede beter spelen dan achter. Maar ?we?winnen.
Donderdag begint met veiligheidsoverleg m.b.t. de Horsten, met alle ketenpartners. Een belangrijk onderwerp waar voorbereiding en elkaar kennen van groot belang is. De middag wordt weer Haags, jaarvergadering Nederlands Genootschap van burgemeesters, installatie Jozias van Aartsen als burgemeester (een goede oude bekende), en dan nog een rondje recepties met o.m. Griekenland en India. De namiddag en vooravond gaan naadloos in elkaar over bij de druk bezochte avond in de Paauw met buurt-en wijkverenigingen over verkeer. De formule blijkt goed te werken.

Snel naar...