Gemeente Wassenaar - week 11 Rollend materieel

week 11 Rollend materieel

Vrijdag

De vrijdag begint met een bezoek aan de garage. Dealertrouw wordt beloond met een goed gesprek en een aanbod waar ik over zal denken. Het wordt in ieder geval afscheid nemen van de oude trouwe Mitsubishi, en zonder sentimenteel te zijn, dat doet even pijn. Een gebruisvoorwerp, ja maar wel met trouwe dienst. Op de Paauw een gesprek over een geslaagde mediation waar de gemeente aan heeft meegewerkt. Stelt tevreden. Bestuursvergadering Ad Gloriam Pavonis met bespreking van het plan van aanpak restauratie exterieur de Paauw, van beelden tot onze leeuwen en de badkuip, met dank aan de opsteller, Lizette Ploos van Amstel. Nu het budget verfijnen en sponsoren zoeken naast de gemeentelijke bijdrage. Goed en indringend gesprek met de raadsgriffier o.m. over de bijeenkomst van dinsdag jl over de lange termijnagenda en de Takendiscussie. Vergezeld van wethouder Sanders een gesprek met het "economisch planbureau" van de RABO over de sterkte en zwakte van de Wassenaarse economie. Het traditionele boterhammetje met secretaris over de afgelopen week. Daarna nog een keer in het "wrak" naar Laren voor een D66 burgemeesters(kandidaten) bijeenkomst. Vier leuke gesprekken. Jos Huijzer neemt de Colombiaanse  culturele happening in Den Haag over, ik drink begin van de avond een glas wijn met een fractievoorzitter. Daarna sleutel ik een visschotel in elkaar, Marleen is laat door een post verkiezings partijborrel in Amsterdam. Op tijd naar bed.

 

Zaterdag

Zaterdag veel huiselijke zaken en bezigheden in het dorp, maar ook sport (tennis bij Canada). 's Avonds de première van Dreigroschenoper in Den Haag, op de fiets naar de schouwburg.

Zondag loop ik weer eens een flink stuk hard, dat voel je nog dagen aan de (boven)benen. 's Middags werk, stukken, kranten, borrel bij (politieke) vrienden van CDA signatuur dichtbij. Feyenoord wint net, en na Studio Sport en spare ribs bij Broeders (de rest van de week is het vasten geblazen) weer stukken en mails.

 

Maandag

Maandag nemen we de agenda door in de kleine staf. Veiligheidsoverleg met Loek, Otto, Eric en brandweerman Camille. Een handhavingzaak met Paul vd Berg. Daarna een goed gesprek met dhr van Tilburg en medewerker, van de Diep. Een zaak die goed loopt, bijna te goed met alle (capaciteits)problemen vandien. Niet iedere bezoeker gedraagt zich (buiten) even netjes. Overleg met Wilma Atsma en een driehoek met haar en Henriette.  Veel stof want niet alles loopt even goed in het verkeer college/organisatie/raad. In de middag breinstorm bij het bureau Habets voor een symposium over bezuinigen. Ik poneer stellingen met de Delftse wethouder Thomas Vokurka , Jan Willem Holtslag en Klaas de Vries, plus enkele griffiers van Delft en Haarlem. 's Avonds veel mensen bij het VIP diner van Siemens. Ik zit aan een nogal CDA gekleurde tafel, naast Jack de Vries en Pieter Jan Biesheuvel. Aan de overkant Ed Nijpels. Elf uur thuis. Lord Patten is een briljant spreker.

 

Dinsdag

Dinsdag vroege en intensieve B&W, voor we stuurgroepen met Voorschoten. Door de vele kwesties en kwestietjes wordt er soms meer intuïtief dan gestructureerd gesproken, maar dat geeft wel gelegenheid het hart te luchten en over de vele politieke gebeurtenissen in beide gemeentes te spreken, van de "afgezette nestor" tot personeelswisselingen in fracties.  Mevrouw Toetenel van de Kunstgroep van de Molen en een collega over een plan rond de Molen, het bestuur van Pulchri Studio Den Haag en een verlengde B&W over een verkeerskwestie vullen de middag. Daarna een constructief Presidium, hapje eten thuis en het Boekenbal in Amsterdam. Zien en vooral gezien worden.

 

Woensdag

Woensdag een interview met de Wassenaarse krant over de beeldententoonstelling 2011, lichter en compacter (en goedkoper) dan die van 2008, de raadsmededeling is net uit. Dank aan Maya Meijer die bij het gesprek aanwezig is. Gesprek over de Streekmuziekschool en de Warenar en daarna maar liefst zes  (...)afspraken in Haaglanden-kader, over cultuur, Europa, groen, RO , communicatie, het budget (de penningmeester Wim Mateman is helaas weer ziek) en uiteraard het DB. Daarin presenteren Peter Smit en ik de hoofdlijnen van de overeenkomst met de HTM die nu verder wordt uitgewerkt. Naar de Paauw voor de laatste loodjes, naar huis om te verkleden en in gala naar de Pieterskerk voor het jaardiner daar. Veel Leidse bekenden.

 

Donderdag

Donderdag het cultuurfonds Leiden, gesprek met de nieuwe bestuursvoorzitter van de Shell, lunch met oud senator van Gennip, de jaarvergadering van het Genootschap van  Burgemeesters, een gesprek met de secretaris over lopende zaken w.o. de Takendiscussie . Hapje eten thuis en via Ierland naar de afscheidsmatch van Guus Vogels bij HGC (tegen Oranje). Half elf thuis.

Snel naar...